Plakinstructie

Het bestellen van een muursticker op zich is al enorm leuk om te doen. Vaak kun je zelf de kleur en het formaat kiezen en zo de sticker helemaal naar je eigen zin maken. De levertijden verschillen per leverancier, maar is in de meeste gevallen een week. Na het leveren van de sticker moet je deze zo snel mogelijk afrollen en plat neer gaan leggen, liefst op kamertemperatuur.

Voordat de sticker opgeplakt kan worden moet je zorgen dat de muur goed schoongemaakt wordt en met name vetvrij is. Is de muur een koude (buiten)muur, verwarm de muur dan voor met een haarföhn, dit verbetert de hechting.

De muursticker kan op de meeste gladde ondergronden geplakt worden. Veelal levert de leverancier ook een proefstukje mee wat je kan gebruiken om te controleren of je muur thuis daadwerkelijk geschikt is om een muursticker op te plakken. Let op! muurstickers plakken veelal niet goed op muren die geverfd zijn met matte verf (bijv. Farrow&Ball, Sikkens). Deze verf wordt mat gemaakt met kalk, wat niet goed is voor de lijmlaag van de sticker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *