Muursticker hechting op de muur

Muursticker hechting

Je woonkamer, babykamer, slaapkamer of keuken is helemaal af. Nouja, bijna dan, de finishing touch ontbreekt nog. Een muursticker is een snelle, eenvoudige en betaalbare manier om de saaie muur net even anders te maken. Met een mooie tekst, een afbeelding, of misschien wel de naam van je baby. Al zoekend op Internet zul je overspoeld worden met aanbieders van muurstickers. Het lijkt alleen nog een kwestie van een sticker uitzoeken en even opplakken. Maar is jouw muur wel geschikt voor een muursticker?

Welke muur wil je gebruiken?

De muur is een zeer belangrijk onderdeel voor het uiteindelijke resultaat van de muursticker. Op een vochtige, koude buitenmuur zal een muursticker niet goed hechten. Ook worden tegenwoordig veel muren geverfd met extra matte muurverf, van bijvoorbeeld Sikkens of Farros&Ball. De kalk die deze verf mat maakt gaat in de lijmlaag van het vinyl zitten, waardoor de sticker niet goed zal hechten en al snel van de muur af komt. Ook zit in sommige verven een vuilwerend middel verwerkt wat niet bevorderlijk is voor de plakkracht van de sticker. Allemaal dingen dus om op te letten wanneer je een sticker wilt kopen. Overigens is het een misverstand te denken dat een muursticker niet op behang blijft plakken. Op veel behangsoorten (geen papier) gaat dit prima.

Twijfel je of een muursticker bij jou op de muur zal blijven zitten? Bij de meeste muurstickerwinkels kun je gratis een proefstukje aanvragen zodat je de hechting zelf kunt testen.

Wat als een muursticker bij mij niet plakt?

Als blijkt dat jouw muur niet geschikt is voor een muursticker, kun je een paar dingen overwegen. Je zou de sticker kunnen plakken op een MDF of plexiglas plaat. Bijkomend voordeel is dat de sticker makkelijk meeverhuisd kan worden. Ook plak je de sticker aan de achterkant, zodat je de plaat makkelijk schoon kunt houden. Bijgaand een sticker die op een plexiglas plaat geplakt is.

Ook zijn er webshops zoals Hiks:) die een sjabloon kunnen maken van de gewenste muursticker. Dit sjabloon kun je dan gebruiken om de afbeelding of de tekst op de muur te schilderen.

Je ziet: er zijn altijd nog mogelijkheden voor een muursticker als je muur er eigenlijk niet zo geschikt voor is.

muursticker boom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *